Wat is een NUC?

Een NUC oftewel Next Unit of Computing is een volwaardige desktopcomputer die in een handpalm vast, ontwikkeld en geproduceerd door Intel. De NUC's zijn ontworpen volgens de UCFF standaard van 4" bij 4" ofwel 10,16 x 10,16 cm.

De NUC's worden geleverd met een Intel Celeron, i3 of i5 Low Voltage processor en sinds kort ook met de Intel Atom, bedoeld voor zeer licht gebruik zoals process-aansturing. Deze processoren zijn vast op het mainboard gemonteerd, dus bij aankoop wordt gekozen voor een mainboard-processor combinatie.

NUC's hebben een vrij vaste opbouw, maar het geheugen, de opslag en de WiFi kaart kunnen zelf worden gekozen. Tevens wordt de NUC met een speciale beugel geleverd waardoor hij op een groot aantal monitoren direct op de achterkant bevestigd kan worden zodat het bureau leeg blijft. In combinatie met een draadloze Desktop wordt dan het bureau volledig verlost van alle snoeren.


De NUC's hebben uitgebreide aansluitmogelijkheden, maar deze verschillen per type. Ze worden gevoed met een meegeleverde 19Volt adapter, echter is het minimale ingangs Voltage 12Volt, waardoor de NUC direct door accuspanning of een andere 12Volt stroombron gevoed kan worden.