Zelf Windows installeren op je NUC? Lees eerst even deze post.

Ga je zelf Windows installeren op je NUC, dan loop je hoogstwaarschijnlijk tegen het probleem aan dat de netwerkadapters, zowel bekabeld als draadloos niet herkend worden en er geen Microsoft account aangemaakt kan worden, waardoor Windows niet te installeren is.

Dit wordt veroorzaakt doordat Intel sinds de 12e generatie NUC's een 2,5Gbit netwerkkaart plaatst, welke standaard niet wordt herkend door Windows.

Workaround:

Tijdens de installatie van Windows 11 zal er gevraagd worden om internetverbinding te maken.

Gezien de nieuwere NUC generaties gebruik maken van nieuwere chip architectuur zitten de stuurprogramma’s niet “ingebakken” in de installatie. Om dit te omzeilen moet er een lokaal Windows account gemaakt worden.

Volg onderstaande stappen:

1) Zodra het eerste deel van de installatie erop zit en hij herstart is voor het tweede deel (toetsenbord indeling, aanvullende toetsenbord indeling, vraagt om verbinding maken) druk dan op linker SHIFT + F10. Dit opent een zwart scherm (commandprompt).

2) Typ in dit scherm oobe\bypassnro. (allemaal letters geen cijfers). Hij zal herstarten en tweede deel van installatie opnieuw beginnen. Nu is de mogelijkheid er om een beperkt gebruikers account aan te maken (lokaal offline account). Hierna kan je de installatie gewoon doorlopen zoals altijd. Na afloop dienen er nog wel stuurprogramma’s geïnstalleerd te worden. Gebruik hiervoor een andere PC/laptop. We adviseren om de LAN of WiFi driver te installeren en hierna de auto installer om de overige drivers naar binnen te halen.

Link naar correcte Intel website voor de 13e generatie Arena Canyon NUC drivers 

De Intel NUC auto installer (alle NUC versies) 

13e generatie Arena Canyon netwerk stuurprogramma

13e generatie Arena Canyon WiFi stuurprogramma